Skip to content

O meni i NEP-u


Luka Matić

Što me dovelo ovamo?

Prije nego sam pokrenuo svoj obrt, radio sam u donorskoj organizaciji koja dodijeljuje bespovratna sredstva na području Jugoistočne Evrope. NEP-054 je moj način da znanje i iskustvo koje sam stekao radeći vani vratim u zajednicu iz koje sam potekao te da pronađem nove projekte na kojima će mi biti uzbudljivo raditi. Putem upoznajem sjajne ljude – inovativne, kreativne, odvažne i posvećene. U tome najiskrenije uživam.

U početku poslovanja NEP 054 fokusirao sam se na osiguravanje sredstava za održanje (tokom COVID-19 krize) i razvoj poslovanja svojih klijenata putem javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava te apliciranjem za subvencionirane zajmove i kredite.

Moj profesionalni razvoj paralelno je tekao u smjeru digitalne transformacije i agilnih praksi. Stekao sam Professional Scrum Master te Professional Scrum with Kanban akreditaciju. Završio sam edukaciju iz integrativno-konstruktivističkog coachinga te sam na putu za stjecanje akreditacije kod International Coaching Federation.

I dalje radim na svojem doktorskom istraživanju o Rudiju Supeku na FFZG, materijale o kojemu objavljujem na svojem akademskom blogu skribomatić.

Čemu NEP-054?

Zbog fokusa na osnovnu djelatnost, malim poduzećima je potrebna pomoć u razvoju poslovanja. S jedne strane riječ je o pronalasku adekvatnih izvora financiranja za unaprjeđenje i razvoj poslovanja, ili razvoj novih proizvoda i usluga. S druge strane riječ je o razvoju kadrova i povećanju efikasnosti radnih procesa. Misija NEP 054 je u oba ta aspekta pruža rješenja prilagođena potrebama svojih klijenata.

Usluge koje NEP-054 nudi

Konzultantske usluge NEP-a odnose se na dostupna bespovratna sredstva iz nacionalnih i EU fondova te na izradu poslovnih planova i investicijskih studija za zajmove i kredite. Individualnim i timskim coachingom podržavamo profesionalni razvoj organizacija i pojedinaca koji ih čine. Naposljetku, kroz uslugu agilnog savjetovanja podržavamo povećanje efikasnosti, poboljšanje suradnje s korisnicima i partnerima te optimizaciju radnih procesa.


što ćete ovdje naći?

Teme koje me posebno zanimaju

Početak NEP-ovog rada obilježila je eksploatacija dotad nedovoljno korištenih izvora financiranja za mikro i mala poduzeća. Kasnije je došla nadogradnja u vidu edukacije poduzetnika za različite fondove, poslovno i strateško planiranje. Od 2022. godine, u fokus ulaze coaching i agilno savjetovanje, koje prepoznajem kao ključne metode za razvoj poslovanja i organizacijski rast svojih klijenata.