Skip to content

Blog

U najavi su vaučeri za digitalizaciju MSP-a

Do kraja lipnja očekuje se raspisivanje prvog (u nizu od tri) javnih poziva za vaučere za digitalizaciju mikro, malih i srednjih poduzeća. Javni poziv omogućit će bespovratne potpore u iznosima do 75.000, 110.000 i 150.000 kuna za aktivnosti poboljšanja digitalnih vještina, digitalne transformacije, digitalnog marketinga, kibernetičke sigurnosti ili razvoja i primjene složenih digitalnih proizvoda i usluga. U članku pročitajte detalje.

Kako se pripremiti za korištenje EU fondova?

Već dvije godine u medijima čitamo o pustim milijardama eura koje će se sliti u Hrvatsku iz novog proračuna EU. U iščekivanju operativnih programa koji će definirati korištenje tih fondova za razdoblje 2021-2027, probao sam za polaznike PUMA webinara u HUP-ovom osječkom uredu sistematizirati neke korisne smjernice.

Kako mikro i malim poduzećima olakšati krizu likvidnosti?

Position paper ​ COVID – 19 ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA ​ i njegova primjenjivost na mikro i mala poduzeća nastao je sa svrhom prilagodbe linije zajmova za obrtna sredstva mikro i malim poduzećima, koja su najteže pogođena COVID-19 krizom. Paper je pisan za potrebe Udruženja računovođa HGK, a o njemu je izvijestio Poslovni dnevnik.

Uskoro dostupne potpore za projekte digitalizacije

Krajem lipnja bit će raspisan javni poziv za projekte digitalne transformacije poslovanja MSP-a, s potporama do 750.000 kuna po projektu. Javni poziv je namijenjen inovativnim projektima kojima se izmjenjuje postojeći način poslovanja u poduzeću prijavitelju. Detalje najavljenog poziva pročitajte u članku.

Najavljen natječaj Grada Osijeka

U ponedjeljak, 1. ožujka, Grad Osijek raspisat će natječaj za razvoj poduzetništva. Natječajni fond iznosi 4,39 milijuna kuna, a dodijeljivat će se po principu najbržeg prsta.