Blog

Kako se pripremiti za korištenje EU fondova?

Već dvije godine u medijima čitamo o pustim milijardama eura koje će se sliti u Hrvatsku iz novog proračuna EU. U iščekivanju operativnih programa koji će definirati korištenje tih fondova za razdoblje 2021-2027, probao sam za polaznike PUMA webinara u HUP-ovom osječkom uredu sistematizirati neke korisne smjernice.

Kako mikro i malim poduzećima olakšati krizu likvidnosti?

Position paper ​ COVID – 19 ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA ​ i njegova primjenjivost na mikro i mala poduzeća nastao je sa svrhom prilagodbe linije zajmova za obrtna sredstva mikro i malim poduzećima, koja su najteže pogođena COVID-19 krizom. Paper je pisan za potrebe Udruženja računovođa HGK, a o njemu je izvijestio Poslovni dnevnik.

Najavljen natječaj Grada Osijeka

U ponedjeljak, 1. ožujka, Grad Osijek raspisat će natječaj za razvoj poduzetništva. Natječajni fond iznosi 4,39 milijuna kuna, a dodijeljivat će se po principu najbržeg prsta.

EU fondovi 2021-27: što očekivati?

Nova godina donosi nove EU fondove. U razdoblju od 2021. do 2027. godine Republika Hrvatska će na raspolaganju imati dvostruko više sredstava na raspolaganju nego u sedmogodišnjem razdoblju koje upravo završava. U ovoj analizi pokušavamo odgovoriti na pitanja što možemo očekivati i kako bolje koristiti EU fondove no dosad.