Skip to content

Besplatna edukacija: Kako do gradskih i županijskih potpora za mala i mikro poduzeća?

U suradnji NEP-054 i Regionalnog ureda Osijek Hrvatske udruge poslodavaca, mikro i malim poduzećima s područja pet slavonskih županija nude edukaciju o dostupnim gradskim i županijskim potporama. Edukacija će se održati putem platforme Jitsi, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se HUP-u ispunjavanjem i slanjem prijave dostupne ovdje.

Što je poduzeće manje, to mu je teže doći do bespovratnih sredstava za financiranje poslovanja. Jedan od rijetkih izvora koji je dostupan gotovo svima su javni pozivi za dodjele potpora za razvoj poduzetništva koje raspisuju gradovi/općine i županije.

Webinar će biti podijeljen na dva dijela. U prvom dijelu proći ćemo kroz praktične upute oko planiranja i vođenja poslovanja, koje omogućuju lakši dolazak do ove vrste poticaja.

U drugom dijelu proći ćemo kroz natječaje ovog tipa koji su dostupni na području pet slavonskih županija te strateške dokumente na kojima se ti natječaji temelje.

Očekivani ishodi seminara bit će da polaznici steći praktično znanje koje će povećati vjerojatnost da konkuriraju za bespovratna sredstva te da će steći razumijevanje sustava dodjeljivanja bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva na lokalnoj i županijskoj razini.

Webinar je primarno namijenjen mikro i malim poduzetnicima, ali i svim zainteresiranima.

Webinar će održati Luka Matić – vlasnik konzultantskog obrta NEP-054 koji mikro, malim i srednjim poduzećima pruža usluge poslovnog savjetovanja, projektnog planiranja i menadžmenta projektnog ciklusa.